Wat een life-changer; ontdekken dat ik een multipotentialist ben.

Ja joh, het bestaat gewoon. Ik ben niet die weirdo die niet wil kiezen. Maar één roeping hebben? Nee, niks voor mij.

 

Het klinkt misschien arroganter dan het is, want multipotentialist zijn betekent niets meer dan dat je het lekkerst gaat op het benutten van al jouw potentieel en verschillende passies. Jouw nieuwsgierigheid en leergierigheid leiden tot diverse talenten en interessegebieden. Waarom dan jezelf beperken door daar niet van te genieten?

Toch kun je jezelf als multipotential een vreemde eend in de bijt voelen, doordat je zo ontzettend veel wil. En zo ook het gevoel krijgen dat je onrustig of wispelturig bent.

 

Vragen en opmerkingen die ik vaak krijg:

En het kan ook frustrerend voelen;

 

  • Of het nou is dat je juist door al je ideeën en plannen continu een vol hoofd hebt en altijd aan staat. Maar eigenlijk alsnog alles half-half doet en nooit het gevoel hebt klaar te zijn en écht ultiem te genieten. (want; het kan altijd beter en er moet eigenlijk gister nog meer gebeuren!)

 

  • Of dat je ervan baalt dat je alwéér uitgekeken bent op je baan of dit project. (Wat zullen anderen wel niet gaan vinden van jouw gedraal. Ze zien je aankomen…)

 

  • Of dat je fantastische plannen hebt, zoals met die talenten van jou je eigen business starten, maar jezelf hierin afremt/belemmert doordat je ook de bewijsdrang voelt om het nu wel écht goed te doen! (falen is geen optie, maar van je perfectionistische uitstelgedrag heb je inmiddels ook wel genoeg gehad)

ALLES doen en toch tijd over hebben!

Zo ben ik erin geslaagd om mijn verschillende passies, talenten en interesses om te zetten in een eigen business waarin ik ze allemaal (nou ja, meerdere!) optimaal kan benutten. Met een slim en passend verdienmodel kan ik floreren in datgene waar IK blij van word én blijft er voldoende ruimte voor mijn gezin, persoonlijke ontwikkeling, side-projects en ontspanning*!

 

*Ja, geregeld effe echt UIT staan, is best een kunst voor multipotentialisten 😉Ben jij een multipotential onderneemster?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

 

Ik ben Marinza Verschuren. Mama van Maj & Lev. Opnieuw verliefd op de liefde van mijn leven. En een energieke stuiterbal die verslaafd is aan alles wat met (gedrags)verandering, persoonlijke ontwikkeling en mindset te maken heeft.

 

Als gediplomeerd coach heb ik de afgelopen jaren velen vrouwen mogen begeleiden bij het maken van keuzes, doorbreken van patronen en het ombuigen van belemmerende overtuigingen, waardoor ze life-changing stappen hebben kunnen en durven zetten!

 

Met de business- en mindset coaching van Mind Junkie help ik tegenwoordig (startende) multipotential onderneemsters om te leven én ondernemen vanuit hun kracht.

 

Maar coachen is zeker niet het enige wat ik doe. Je ziet mij ook voorbij komen als dansdocente, zakelijk vlogger en presentatrice, als content creator, als groepstrainer en wellicht her en der als personal shopper, styliste of als stand-up comedian (oké, dat laatste alleen in huiselijke sfeer of feesten en partijen ;-))

 

Ik zou wel kunnen kiezen, maar ik wil niet kiezen!

Mijn voldoening haal ik uit meerdere talenten en interessegebieden.

 

“Wat wil jij later worden?” Weet je dat ik die vraag nog steeds niet kan beantwoorden? Gelukkig kent onze wereld veel specialisten. Thanks to all onze docenten, kapsters, hartchirurgen, automonteurs etc., die we volledig toe kunnen vertrouwen dat zij hun werk als specialisten uitvoeren.

 

Maar als jij er nog steeds niet uit bent, al je 6de carrière pad bent ingeslagen of eraan denkt om 3 verschillende bedrijven te runnen, dan kun je al snel met grote vragende ogen aangekeken worden en het gevoel krijgen dat er iets mis is met je.

 

Mijn diverse interesses en talenten werden vroeger als kind nog aangemoedigd en bewonderd. Maar op latere leeftijd werd het ‘een probleem’;  “Je moet wel kiezen, Marinza.”

En ook als ondernemer – want ja, uiteindelijk ben ik gewoon mijn eigen droombaan maar gaan creëren – voelde ik me vaak onbegrepen. Nog steeds blijft dat stigma ‘word die expert op dat ene vlak!’

 

Dat kan voor heel veel mensen werken. Maar niet als jij een multipotential bent! Dan wil je niet kiezen. Dan wil je floreren op allerlei verschillende gebieden. Dan haal jij voldoening uit het benutten van meerdere talenten op (compleet) verschillende gebieden!

 

En dat kán!


 

Ken je ‘m; de TedTalk van Emilie Wapnick?

Echt een aanrader om even te kijken (duurt 12 minuten) als jij een multipotentialist bent.

 

 

 

Eén baan, één bedrijf één carrière pad?

Oef, kunnen we dit loopbaan stigma alsjeblieft doorbreken?!

 

Je kunt meerdere passies omzetten in een carrière en een heel leven die passen bij JOU!


Hard geleerd

 

Ondernemen is meer dan ‘gewoon’ goed zijn in je vak. Dat heb ik inmiddels aan den lijve ondervonden.

 

Toen ik een paar jaar geleden compleet als groentje startte als ondernemer had ik een  droom;

Ik wilde mijn passie voor (gedrags)verandering, persoonlijke ontwikkeling en mindset delen met zoveel mogelijk vrouwen die makkelijker keuzes wilden maken en voelden dat ze hun eigen potentieel beter konden benutten.

 

Iets waar ik onwijs goed in ben. Niet alleen doordat ik een hoop waardevolle kennis in huis heb, maar vooral vanwege mijn energie en mijn talent om anderen in (positieve) beweging te krijgen.

Dat doe ik al jaren letterlijk door het geven van (dans)lessen en ook in mijn leidinggevende functies in loondienst was mijn kracht om anderen intrinsiek te motiveren en in hun kracht te zetten.

 

Ik werd onzeker

 

Maar bij het ondernemen merkte ik dat ik de concurrentie ineens aan moest gaan met tal van anderen die zichtbaar hun vak goed verstaan. Of eigenlijk; het ondernemen al volledig onder de knie hadden!

 

En ook al kende ik mijn kwaliteiten, was ik met een 9,5 geslaagd voor mijn coach opleiding en had ik vrij snel mijn eerste klanten… Toch sloeg de onzekerheid toe.

 

Wanneer die onzekerheid start, weet je dat er meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Al snel werd me duidelijk; Het gaat er niet zozeer om of je goed BENT, maar meer om dat je jezelf goed VINDT. Het écht gelooft. Ook op onbewust niveau.

 

Kijk maar eens naar al die snel groeiende ondernemers die niet zozeer de beste zijn in hun vak. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze een hoge mate van eigenwaarde hebben en zichzelf ongegeneerd toestemming geven om hun plek te claimen en hun producten en/of diensten ook daadwerkelijk te verkopen!

Zij vertellen zichzelf niet; “Deel dit maar niet, straks vinden mensen je nog verkoperig”.

Geloofde ik het dan toch niet echt?

 

Mijn onzekerheid groeide bij het zien en volgen van deze ondernemers… Ik werd me steeds bewuster van beperkende overtuigingen die ik over mezelf had, terwijl ik dácht dat ik best zelfverzekerd was!

In het traject bij mijn businesscoach hoorde ik de uitspraak; “He or she with the most confidence always wins.”

 

Ik zag het in die groep ondernemers waarmee ik hetzelfde traject aflegde.

Ergens wíst ik dat ik niet onder deed aan hen. Zij waren niet beter dan ik, maar degenen die in no-time 10K per maand wisten om te zetten met hun bedrijf, hadden toch echt een opgeruimdere mindset dan ik.

En ik realiseerde me dat ik eerst aan de slag moest met dieper liggende geloofsovertuigingen om een doorbraak voor mezelf te bewerkstelligen.

 

Alles valt of staat met jezelf goed genoeg vinden; een (veer)krachtige mindset

 

Om succesvol te zijn, moet je dat succes ook echt kunnen dragen.

De meest bepalende factoren voor een succesvolle business zijn je eigenwaarde en je (money)mindset. Kun jij jezelf toestemming geven om zichtbaar te zijn en mensen te helpen? En in hoeverre durf je voor jouw waarde(n) te gaan staan, regelmatig een aanbod te doen én daar een goede prijs voor te vragen?

En natuurlijk komt er daarna nog veel meer kijken bij die goed lopende business. Zoals; Je verhaal, je productaanbod, sales, zichtbaarheid, referenties en meer.

Maar alles valt of staat uiteindelijk met jezelf goed genoeg vinden; oprecht geloven in jezelf (ook op onbewust niveau) om jezelf toestemming te kunnen geven om JOUW plekje te claimen op de markt! En op JOUW manier.

 

Het mag op mijn manier!

Een groot 'gevecht' tijdens het ondernemen was ook dat ik wel (business) coaching kreeg, maar niet werd gezien en erkend in mijn multipotentialiteit. Ennuh... Vooral niet door MEZELF (!!), laat ik dat voorop stellen.

Ik had deze identiteit en mindset eerst aan te nemen om er ook van te kunnen genieten dat ik het op MIJN manier kon doen!

 

 

Slimme keuzes maken

Natuurlijk weet ik inmiddels ook dat het (per bedrijf) handig is om (een niche & strategie) te kiezen, maar ik geloof er ook in dat je meerdere dingen kunt doen. Dat het juist handig is om als ondernemer een generalist te zijn en dat je jouw bedrijf (of bedrijven) zo kunt inrichten dat je er als multipotentialist of generalist alles in kwijt kunt waar jij gelukkig van wordt.

 

En voldoende zelfkennis en persoonlijk leiderschap zijn ook niet onbelangrijk! Grote valkuil bij het runnen van meerdere bedrijven of (compleet) verschillende takken binnen je bedrijf hebben, is dat je focus verliest, overal net te weinig tijd in kunt stoppen en zo te weinig omzet genereert.

Het is dus zeker slim om te kiezen voor een core business en deze schaalbaar in te richten (lees: online & geautomatiseerd), zodat je passief inkomen verdient en daarnaast tijd en ruimte over houdt voor ál die andere passies. (waar je ook zéker geld mee kunt verdienen!)

 

Hoe doe je het allemaal, zonder jezelf voorbij te lopen óf juist tegen te houden?!

 

Uiteindelijk wil je gewoon die vrijheid ervaren die je voor ogen had toen je begon als onderneemster. En daarom is het belangrijk om te kijken waarom je doet wat je doet, hoe die vrijheid er voor jou uit ziet en welke keuzes daar bij horen.

 

Het is de bedoeling dat jouw business jouw droom complementeert. Dat er tijd, geld en energie over blijft om het aller belangrijkste in je leven ook te doen.

Of dat voor jou nou betekent een goede moeder en/of partner zijn, vaak op reis gaan, ruimte om aan je persoonlijke groei te werken. Of allemaal?! 

Wat heb je te doen om dit waar te maken?

 

Herken jij jezelf ook in die multipotential en heb je zin om eens te kletsen over of- en hoe jij dit tot jouw kracht zou kunnen maken en een business in kunt gaan richten die past bij jouw ideale leven?

Plan dan een gratis afspraak met me in om samen te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen.


 

 

 

Voor je waarde(n) gaan staan?

Ik help je als (startende) ondernemer aan meer bewustwording en (zelf)inzicht om de keuzes te maken die passen bij JOU, je business én je ideale klant. Zodat jij je bedrijf kan laten groeien op een manier die bij JOU past. Met een verhaal dat voelbaar is en anderen raakt, zodat je een magneet wordt voor je doelgroep.

Het is tijd om die keuzes te gaan maken en vol focus en zelfvertrouwen jouw bedrijf op de kaart te zetten vanuit en met al jouw passies!