3 Tips voor Multi Passionate onderneemsters

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 14:39

Als je gepassioneerd bent over héél véél dingen, is het lastiger om prioriteiten te stellen. De struggle waar we als multipotential ondernemers daarom vaak mee te maken hebben, is het vinden van een duidelijk pad om te bewandelen. Tja, als je 5000 plannen en ideeën hebt liggen, hoe kies je dan toch de juiste multi-focus? Uiteindelijk wil jij wél graag NU die droom omzet draaien met de aller leukste klanten en/of opdrachtgevers. Dus welke ideeën zet je in de wacht en welke ga je NU uitwerken?

 

Er is geen one-size-fits-all antwoord op dit soort vragen. En gelukkig maar, want dat is precies iets waar jij niet lekker op gaat ;-) .

Succes ervaren als multi passionate ondernemer gaat over het accepteren en omarmen van je vele passies, het kiezen voor passende doelen én het nemen van consistente en helpende actie om duidelijkheid te vinden.

Om je in beweging te krijgen op een manier die bij JOU past, heb ik hier 3 tips om jouw multipotential persoonlijkheid als kracht in te zetten als ondernemer:

 

1. Kies welke passies de hoofd-act zijn en welke de back-updansers

Als je een multi passionate bent, kan het ingewikkeld zijn om een ​​merk te bouwen rond al die passies. Accepteer dat niet alles jouw hoofd-act hoeft te zijn. Je hoeft niet te kiezen tussen je passies, maar hebt wel slimme keuzes te maken om een passend en winstgevend verdienmodel te creëren.

 

De sleutel tot het branden van jezelf is om specifiek te worden per bedrijf en per passie. Je hebt het vast al 1000 x gehoord: niche, niche, niche. Vind één doelgroep. En help die doelgroep beter dan wie dan ook. Op JOUW manier! (door meerdere van jouw passies en talenten te combineren.)

Terwijl je jouw bedrijf of carrière opbouwt en laat groeien, maak je ruimte om ook al jouw andere passies na te jagen en volg je de paden die jou het meest verlichten, die het meest bij jou passen en waar jij energie van krijgt. Op verschillende momenten kunnen verschillende passies in de schijnwerpers komen te staan ​​- laat de rest back-up spelen om jouw unieke merk te vormen en om jou te laten stralen en genieten!

 

2. Zorg dat je doelen kristalhelder zijn

Je hebt zoveel ideeën! Zoveel talenten! Zoveel mensen om te dienen! Je komt om in de mogelijkheden! En dat kan soms warrig of zelfs verlammend werken, als je geen heldere doelen stelt.

Als multi passionate leven en ondernemen betekent ook niet per definitie dat je altijd ál je passies tegelijk moet uitvoeren! Het kan wel, maar het hoeft niet.

 

Je kunt gaan combineren (zonder jezelf over de kop te werken) óf kiezen voor heldere fases (waarbij alles stap voor stap aan de beurt komt).

Om te beslissen welke richting voor jou zinvol is, moet je glashelder zijn over jouw doelen – zowel op korte als op lange termijn. Zorg dat je vanuit jouw ‘WHY’ keuzes maakt en bedenk wat dáárbij past. Nu. (geen zorgen, je legt je niet forever vast 😉)

 

 

 

Zijn snelle groei en omzet op dit moment belangrijk voor je? Of kun je het je veroorloven om langzamer te bouwen? Heeft één idee je hart veroverd? Of is er een passie bij waar je later op terug kunt komen? (zo’n back-up act zoals bij de vorige tip beschreven.)

Onthoud: Je mag tussendoor altijd van gedachte veranderen en switchen.

 

3. Stop met denken, doe het!

Veel multipotentials hebben de neiging om dezelfde fout te maken; overdenken, overdenken, overdenken...

Het resultaat? Veel te lang worstelen met het vinden van de beste/juiste richting of manier. Maar blijven vastlopen, besluiteloos zijn en steeds onzekerder worden. Zonde!

 

Je energie level daalt en je bent vooral druk, drukker, drukst in dat hoofd van je. Daardoor ook in je andere rollen niet de beste versie van jezelf.

 

Als je probeert te ontdekken, onthoud dan: je kunt jouw manier niet vinden door erover na te blijven denken in je hoofd.

Begin met DOEN.

Zet kleine stapjes vooruit. Blijf bewegen in de richting waarin jij je energiek voelt. Heb je ergens een andere afslag te nemen, dan merk je dat vanzelf!

Is het nog niet helemaal af? Maakt niet uit. Dat is het nooit! ‘Start before you’re ready!’

Juist gaandeweg en uitvoerend, zul je zien dat ideeën samensmelten en keuzes veel makkelijker te maken zijn.

 

Kom weer in je energie en je kracht door te stoppen met piekeren en perfectioneren. Kies voor de juiste multi-focus om slim te werken i.p.v. hard te werken.

 

(Zie ook de online training MULTI FOCUS als jij keuzes wilt gaan maken die je meer overzicht, balans & vrijheid gaan opleveren.)

 

 

 

Welke van deze tips is/zijn dé schop onder jouw h*l die je net even nodig had?

Vind ik super leuk om van je te horen.

Liefs,

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.