De 'geboorte' van Tering Topper

Gepubliceerd op 20 september 2019 om 12:23

Hoe kom je nou in godsnaam aan teringtopper?!

 

Tja, daarvoor zal ik je in het kort even mee terug in de tijd moeten nemen naar een avondje (nou laat dat ‘je’ maar weg) met vriendinnen en heul heul heul veel wijn, ergens in een Utrechtse kroeg...! Zei ik al dat er wijn in het spel was? Oh, oké.

 

Anyways, toen we met kleine oogjes, in diepe, DIEPE gesprekken (waarvan ik de inhoud helaas écht niet kan delen!) verkeerden, stonden er ineens 2 rasechte, hoog blonde, schreeuwende Amsterdamse dronken chicks (nou, wijven) aan onze tafel. Diezelfde dag verhuist naar Utrecht en duidelijk een beetje misplaatst in deze buurtkroeg...

Door het ongemak zelve besloten ze blijkbaar dat het een goed idee was om daar overeen te gaan schreeuwen en de clowns uit te gaan hangen. (Als zij niet meer in een Amsterdamse kroeg staan, dan kunnen ze de Amsterdamse kroeg ook gewoon naar hier halen, toch?!)

 

Ik lees m’n eigen aanname, maar als iemand keihard door de kroeg schreeuwt dat ze even ‘uit haar k*tje gaat brullen’ en de ander trots verkondigt dat dat hun fantastisch verzonnen benaming voor ‘ff plassen’ is, vul ik dat in als minstens overschreeuwen. Iets met awkwardness en aandacht tekort of zo. Sorry voor het vooroordeel.

 

Maakt niet uit, na 5 flessen wijn vonden wij deze meiden hi-la-risch! Eerlijk is eerlijk. Sfeer brachten ze. De plaatsvervangende schaamte maakte al gauw plaats voor meegaan in hun flow; Fuck it! 

Het gepraat in tegelwijsheden die de logica en intelligentie van de reet van Pumba hadden (je weet wel, dat zwijn uit The Lion King), waren heerlijk vermaak! 

 

Teringtopper. Voor hen een stopwoordje. Zo noemden ze ons - en eigenlijk vrijwel iedereen die ze op dat moment aanstonden. Voor ons was het een super ordinaire uitspraak en daarom bekte het zó verschrikkelijk lekker die avond (Ehm... inmiddels nacht!).

 

Teringtopper hier, teringtopper daar! Wat voelde het eigenlijk bevrijdend om te roepen. En wat had het opmerkelijk genoeg een vrolijke lading!

 

Hoe de avond precies is verder gelopen, weet niemand meer. Zo’n avond... (de beste!)

 

Maar dat teringtopper is blijven hangen, werd wel duidelijk! 

“Hé teringtopper, wat zie je er weer fantastisch uit vandaag!” 

“Zo, trots op jou, teringtopper!” 

Voortaan kon het ook gewoon op het schoolplein en op het voetbalveld. Als moeders tegen elkaar dan, hè! Laat even duidelijk zijn dat ik niet zo tegen mijn kinderen praat! Hahaha.

 

In ieder geval; ik besloot hier iets mee te willen doen. Ik ben zelf zo iemand die het best moeilijk vindt om een compliment in ontvangst te nemen. Laat staan mezelf er één te geven. Herkenbaar?

 

Maar de luchtigheid die ‘teringtopper’ met zich meebrengt, spreekt mij aan. Die laat ik toe. En ieder compliment dat erachter aan komt, kan ik beter omarmen. 

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die veel te veel bezig is met alles wat nog moet gebeuren, wat ik nog moet en wil bereiken. 

Dat maakt me vaak ontzettend onzeker en onrustig. 

Maar stil staan bij wat al allemaal wél is gelukt en wél goed gaat, is zo’n goede en bevrijdende basis om op door te kunnen!

 

Dus ik introduceer het tt-lijstje; het teringtopper lijstje waarmee je even aandacht kunt besteden aan je eigenwaarde. Stil staan bij de topprestaties die je eigenlijk maar als vanzelfsprekend beschouwd, maar waar je jezelf echt wel even de veren voor in je reet mag steken! 

Je moet nog héél veel doen. Er staan nog bergen op je te wachten. Ja, dat heet het leven. Maar jij kunt dat aan, teringtopper!

 

Wil jij het teringtopper principe eens op jezelf toepassen? In mijn vorige blog lees je hoe dat kan en wat het je oplevert! 

Het teringtopper lijstje (lees; waardevolle opdracht!) is onderdeel van de gratis training GET YOURSELF 2GETHER. Zeker een aanrader!

 

Liefs, Marinza


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.