Hoezo? Ik volg gewoon m'n hart!

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 13:38

Mensen om me heen zeggen vaak dingen als; “Wow, Marinza, ik heb echt bewondering voor hoe jij dit allemaal maar doet!”

Een opmerking (compliment!) waar ik toch iedere keer weer van sta te kijken. Hoezo? Ik volg gewoon vol passie mijn hart!

 

Het duurde even om me te realiseren en te beseffen dat dit niet zo ‘gewoon’ is. Met best een pittig verleden, nu na een scheiding (heftige periode), met 2 kleine kinderen en dan ook nog even een opleiding afronden en een bedrijf opzetten. En iedere dag met veel energie en een big smile anderen aansteken met mijn positieve mindset en doorzettingsvermogen.

 

Het is voor mij in korte tijd zo vanzelfsprekend geworden om de veranderingen aan te grijpen als kansen en de regie te voeren over mijn leven en mijn keuzes, dat ik bijna zou vergeten dat het een paar jaar geleden echt even anders is geweest. Dat ik vast zat in een leven dat ik ooit heel graag wilde en me absoluut geweldige momenten en herinneringen heeft opgeleverd, maar waarvan ik op een bepaald punt totaal ongelukkig werd. Het niet durven toegeven dat het eigenlijk allemaal niet meer zo rooskleurig was als het van de buitenkant leek, zoog me leeg aan energie.

 

En ja, ik had erin kunnen blijven hangen. In die veilige comfortzone. Niemand zou er dood aan gaan. Maar ik wist; zo wil ik niet meer door!

 

Het begint bij die keuze.

 

En dan; actie! Verantwoordelijkheid nemen en de confrontatie met jezelf en de situatie aan gaan en er alles aan doen om te kijken (te wéten) wat er voor nodig is om (weer) gelukkig te worden! The hard work.

 

Maar het levert hoe dan ook op. Geen fuck-it meer roepen naar dingen die écht belangrijk zijn en aangepakt moeten worden, maar er juist meer een FUCK om geven! Je problemen aanpakken en ze gaan zien als uitdaging. Jezelf niet wegcijferen, maar naar je hart luisteren, van jezelf houden en respecteren.

 

Gaan zien dat de wens om je dromen na te jagen niet egoïstisch is en niet bang zijn voor verandering. Juist reflecteren en inzien wat er gebeurt als je de dingen maar zo laat zoals ze zijn…

 

Zelfinzicht en zelfkennis zijn ontzettend belangrijk (lees: onmisbaar) bij verandering.

Verandering zal je namelijk uit balans brengen als je (één van) deze twee ontbeerd. (trust me; been there!)

 

In de snelle, hectische en invloedrijke tijd waarin we leven is verandering er altijd en overal. Of we nou willen of niet.

En ook jij verandert sneller dan je soms zelf bij kunt houden. Daarom is het zo logisch dat je jouw zelfinzicht en zelfkennis regelmatig even moet ‘bijscholen’ om jezelf niet voorbij te razen – en dus kwijt te raken!

 

Ik was echt gelukkig in mijn… euhhhh… vorige leven (?!). Geen seconde spijt van de prachtjaren die er zijn geweest. Heb notabene de twee geweldigste kinderen op de aardbol aan deze periode te danken! En héél veel andere mooie mensen en momenten.

 

Maar we veranderen! Ik ben verandert. Het lukte me niet meer om echt mijn geluk na te jagen in de situatie waarin ik zat. Er was een te grote drang om te groeien, om te leren, om outside the box te denken. En hier was te weinig ruimte/begrip voor.

 

‘Luister goed naar jezelf’, lees of hoor je wel eens als tip.

 

Maar wat nou als jij nou net in die fase van je leven zit, waarin jij juist even gek wordt van jezelf?! Als je luistert naar al die stemmetjes in je hoofd (oké, gewoon je gedachten), dan praten die je van hot naar her en uiteindelijk weer helemaal naar NERGENS!     –>Stuck<--

 

Iedere poging om het nu eens even helemaal anders te gaan doen, gaat in recordtempo weer op de stapel ‘wordt vervolgd’.

 

En zo blijf je weken, maanden, jaren door leven in dat leven dat niet meer voelt als dat van jou áls je niet stil staat bij- en toegeeft aan wat jij écht wilt!

 

Ons (oer)brein laat ons geloven dat we veilig zitten waar we zitten. Houdt ons met man en macht binnen onze comfortzone en vertelt ons dat het prima is zo. Zo, zoals het is. Je leeft! Wees blij dat je ademt en kunt lopen. Je hebt eten. Wat wil je nog meer?!

 

[Ja, prinses op de erwt…. Wát wil je nog meer?!]

 

Tenzij jíj dat patroon doorbreekt dus! En uit je comfortzone durft te stappen!

 

Luister niet naar je hoofd.

Luister naar je hart, want dat klopt. (oeh… cheezy, maar FACT!)

 

Sinds ik dat (weer) doe, ben ik zó gegroeid! Heb ik zoveel keuzes kunnen en durven maken die me ontzettend gelukkig maken!

Ging het van de ene op de andere dag? Nope! Was en is het moeilijk? Jup!

 

Maar daarom ook juist zoveel mooier! Ik ga lekker op groei, hoor. En groei gaat gepaard met heel veel… (fouten wil ik dus niet gebruiken) … leerprocessen! Vallen en opstaan.

 

De verantwoordelijkheid pakken voor mijn eigen geluk, heeft me zoveel kracht gegeven. Nu ben ik niet meer leeggezogen van energie die lekt aan het pleasen van anderen en/of van het mezelf voor de gek houden met genoegen nemen aan iets wat niet (meer) bij me past.

 

Daardoor is niks eigenlijk meer zwaar. Zijn problemen geen problemen, maar uitdagingen. En bruis ik van de energie als het wéér is gelukt er één te overwinnen!

 

Resultaat: met zoveel passie mijn hart volgen en dit uitstralen met (besmettelijke) positieve energie.

 

De kunst is om onze energie op 1 lijn te brengen met wat we willen en daar daadkrachtig in optreden. We trekken allemaal constant energie naar onszelf toe. Of we dat nou beseffen of niet. De truc is onze energie en actie samen te laten werken! 

 

Alles wat jij graag wil is er al, bestaat al! Je moet er alleen nog achter zien te komen hoe je het kunt aantrekken...

 

Welke keuze zou jij graag willen maken? Wat houdt je tegen?

 

Liefs, Marinza


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.