Veel verandering in korte tijd

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 14:52

In 1 jaar tijd ben ik gescheiden én voor mezelf begonnen!

Lekker compact klinkt dat zo!

 

 

Maar een scheiding is.... [te lang verhaal voor in 1 post]

En een eigen onderneming starten is... [je raadt het al; te veel om in 1 post te omschrijven!]

 

Ah ja, waar het om gaat is dat je vast zult begrijpen dat er in korte tijd véél verandering plaatsvond in mijn leven in 2017-2018!

 

En ondanks, nee DANKZIJ, alle angst, onzekerheid, frustratie, het verdriet, de vermoeidheid, tegenslag, nog meer onzekerheid en angst, is VERANDERING een woord waar ik blij van word.

 

Het betekent voor mij o.a.;

▫️Nieuwe kansen

▫️Uitdaging

▫️Groei

▫️Vergeving

▫️Loslaten

▫️Ontwikkeling

▫️Creativiteit

▫️Vormgeven

 

Ik heb heel letterlijk mogen ervaren dat buiten je comfortzone de mooiste dingen gebeuren! Niet zonder slag of stoot, zeker niet!

 

En ik wil er echt voor waken dat ook maar iemand dit verhaal leest als een -“ga lekker scheiden, dan wordt je leven leuker!”- bericht! Dat zeg ik dus ab-so-lúút NIET!!! (Zo, das wel duidelijk genoeg, toch? )

 

Wat ik wil aangeven is dat ik o.a. door dát jaar in een stroomversnelling heel veel ervaring heb mogen opdoen in verander processen en mezelf keihard ben tegengekomen! Ik besloot ervoor open te staan. Omarmde de kansen van al deze veranderingen en gooide alle (nou ja, véél) angst opzij. Vastbesloten om het beter te gaan doen en aan mijn dromen te gaan werken.

 

En ik  wil jou graag meegeven dat er zoveel meer mogelijk is dan je jezelf vooraf kunt voorstellen, welke verandering je ook in de ogen staart en wellicht momenteel nog probeert te ontwijken/uit te stellen!

 

Bij heftige verandering, verandering van grote impact, kan het je zó enorm helpen om de juiste begeleiding te krijgen!

Verandering brengt ons uit balans en dan ga je soms ‘vreemde’ dingen doen... BAM; confrontatie. BAM; belemmerende overtuigingen. BAM; identiteitscrisis. BAMMMMM; je blijft waar je bent!

Je bent niet raar als je voelt dat je jezelf tegenhoudt. Het is ontzettend logisch; dat is hoe ons brein werkt. Jou veilig willen houden. Maar is veilig voldoende? Als je groei wilt en gelukkig(er) wilt zijn, zul je uit je veilige bubbel moeten stappen!

 

Zonder de begeleiding van mijn eigen coach(es) had ik waarschijnlijk niet zo daadkrachtig en snel die ongekende energie terug, denk ik. Dan had ik er iig langzamer en minder van geleerd! Ik had mezelf nooit zó kunnen spiegelen en motiveren zoals zij deden. Toen. Want na veel oefenen word ik daar gelukkig steeds beter in. Maar het zal altijd een (interessante) uitdaging blijven.

 

En de wereld staat niet stil. Alles verandert. Wij veranderen.

Dus stilstand is achteruitgang.

 

VERANDERING. Ik omarm het.

Mijn coachingspraktijk heeft zelfs deze naam gekregen...

 

Waar denk jij als eerste aan bij het woord verandering? (Nieuwsgierig wat het oproept)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.